ŠEF ANDRIJE ŠTAMPARA

Šostara i društvo se sumnjiči za štetu od 30-ak milijuna kuna

Bionic
Reading

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar priveden je u srijedu ujutro zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s još nekoliko osumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi

U Ravnateljstvu policije ni u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi.

Osumnjičena još jedna liječnica i dobavljači gradskog Ureda za zdravstvo.

No, neslužbeno se doznaje da je Šostar jutros priveden u Zagrebu te da mu policija pretražuje dom. Osim njega osumnjičena je još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

Večernji list neslužbeno doznaje da ih se sumnjiči za više koruptivnih djela u kojima je Grad Zagreb oštećen za 30-ak milijuna kuna.

Radi se o djelima koja su počinjena između 2006. i 2009. godine u vrijeme dok je Zvonimir Šostar bio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo.

Po dosada dostupnim informacijama, za najnoviju policijsko- USKOK-čku akciju zaslužan je tzv. porezni uskok jer su oni napravili prijavu na temelju koje je pokrenuta akcija.

U uredu ravnatelja zavoda dr. Andrija Štampar tajnica je Hini kazala da o uhićenju ne znaju ništa, osim što su tijekom jutra primili više novinarkih poziva.

Šostar je inače bio poznat kao blizak suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića iz čije je 'ekipe' na novu dužnost otišao 2013.

Bandić: Znate moj stav o pravnoj državi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se kratko na jutrošnje uhićenje svog bliskog suradnika Zvonimira Šostara. 'Vi znate moj stav prema pravnoj državi Republike Hrvatske. U ovoj državi treba svatko raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege, pa i na kolegu Šostara', kazao je Bandić.