Problemi

Sony vraća novac kupcima Final Fantasyja XIV

07.09.2013 u 12:33

Bionic
Reading

Igrači koji su kupili Final Fantasy: A Realm Reborn na PlayStation Networku 27. i 28 kolovoza dobit će potpun povrat novca

Povrat novca posljedica je nestabilnih servera s kojima igra ima problema još od prošlog tjedna. Direktor Naoki Yoshida objasnio je na Square Enix forumu zašto su serveri tako problematični.

'Uzimajući u obzir lansiranje originalne igre, naše procjene prodaje bile su skromne. Vjerovali smo da će se broj igrača postupno povećavati tijekom nadolazećih tjedana. Umjesto tog, doživjeli smo ogromnu podršku od obožavatelja koji su se htjeli ulogirati odmah na prvi dan lansiranja' rekao je Yoshida.

Final Fantasy: A Realm Reborn dizajniran je tako da svaki server može podržati 5 tisuća igrača istovremeno, no visoka koncentracija igrača u početnim područjima uzrokovala je rušenje servera.

 

 

Sony će dodati sedam dana besplatnog igranja za sve koji će se registrirati prije 9. rujna, kao kompenzaciju za probleme sa serverima.




Yoshida spominje kako bi se problem mogao riješiti sam od sebe kako će igrači napredovati kroz igru, no napominje da su potrebni programi instalirani te da provode interna testiranja. 'Preuzimam potpunu odgovornost za ove događaje jer su direktan rezultat mojih krivih predviđanja prodaje i logiranja' završio je Naoki Yoshida.