BITKU, NE I RAT

Sony dobio prvu pravnu bitku protiv LG-a

11.03.2011 u 08:51

Bionic
Reading

Nakon što je sud u Den Haagu prije desetak dana privremeno zabranio uvoz PlayStationa 3 u zemlje Europe, tu odluku nije produljio, a financijske posljedice snosit će LG

Prošloga tjedna pisali smo o zabrani uvoza PlayStationa 3 u zemlje Europe, prema traženju LG-a i presudi suda u Den Haagu. Zabrana uvoza stupila je na snagu na tek desetak dana da bi se provela bolja istraga slučaja povrede patenata, zbog čega je LG podigao tužbu protiv Sonyja.

 

Podsjetimo, LG tvrdi da je Sony u PlayStationu 3 bez dopuštenja iskoristio nekoliko patenata koje je registrirao LG. Prema njihovim navodima, predložili su pregovore još prošle godine, no Sony ih je  odbio.

 

Kako je tijekom zabrane spriječen uvoz 300.000 konzola na tlo Europe, koji se odvija većinom preko Nizozemske, sve konzole bit će vraćene Sonyju, a LG mu mora odmah danas isplatiti 130 tisuća eura. Ne učini li to, za svaki dan kašnjenja kazna će se uvećavati za 200 tisuća eura.

 

No ipak valja istaknuti da se ova odluka suda odnosi tek na zabranu uvoza, dok će se bitka oko nekoliko patenata nastaviti i dalje te najvjerojatnije potrajati dulje razdoblje, i to na području Europe i SAD-a.