NAPAD U IVANIĆ-GRADU

Socijalni radnici apeliraju na prekid govora mržnje, prozvali javne osobe i predstavnike ministarstva

08.04.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Hrvatska komora socijalnih radnika uputila je u četvrtak apel za hitnim prekidom govora mržnje prema socijalnim radnicima u javnom prostoru. Apel su uputili povodom napada na djelatnike Centra za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu

"Molimo javnost da se suzdrži od negativnih komentara, prijetnji, napada i govora mržnje, prema stručnim radnicima i drugim djelatnicima sustava socijalne skrbi. Apeliramo i na javne osobe te visokopozicionirane predstavnike resornog Ministarstva da osvijeste kako njihova javno izgovorena riječ, a posebice prozivanje djelatnika sustava socijalne skrbi nekompetentnima, krivcima i odgovornima za sve loše u sustavu, ima dodatno negativan učinak na sigurnost djelatnika sustava socijalne skrbi", stoji u apelu.

Iz Komore socijalnih radnika izvijestili su da, posljednjih nekoliko dana, kao strukovna organizacija, s terena primaju obavijesti o povećanju broja prijetnji smrću i uvreda.

"Osuđujemo svaki oblik nasilja te pozivamo sve nadležne institucije da zaštite djelatnike sustava socijalne skrbi, a posebice socijalne radnike koji su najizloženiji napadima", poručili su iz Hrvatske komore socijalnih radnika.

Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović ranije je osudio incident koji se u četvrtak dogodio u Centru za socijalnu skrb Ivanić Grad, kada je nezadovoljni korisnik pokušao napasti socijalnu radnicu, a napad je spriječen intervencijom zaštitarke.