napadač priveden

[VIDEO] Aladrović o novom incidentu: U Ivanić-Gradu nezadovoljnik htio napasti socijalne radnike, zaštitarka ga uspjela spriječiti

08.04.2021 u 12:44

Bionic
Reading

Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izvijestio je o novom incidentu vezanom za sustav socijalne skrbi

Aladrović je o incidentu govorio tijekom davanja izjava prije sjednice Vlade RH.

'Nažalost, sa žaljenjem moram reći da smo jutros imali incident u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu gdje je nezadovoljni korisnik počinio napad koji je imao za cilj napad na socijalne radnike. Preliminarni podaci pokazuju da je okidač bilo izdvajanje djece iz obitelji. Trudom zaštitarke napad je spriječen. Ovakvo ponašanje upućuje na to da imamo visoke društvene tenzije', rekao je Aladrović, a prenosi N1.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade rekao je kako je incident spriječen i zahvaljujući tome što je u mandatu njegove vlade uvedena tehničko-fizička zaštita u centre za socijalnu skrb te da je policija promptno reagirala i privela napadača.

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Aladrović se na konferenciji za medije osvrnuo i na slučaj iz Nove Gradiške u kojem je dvogodišnja djevojčica preminula nakon što ju je, kako se sumnja, pretukla majka.

'U postupku Upravnog nadzora utvrdili smo određene nepravilnosti. Okolnosti su bile takve da ravnatelj Centra više nije mogao obavljati tu dužnost, razriješili smo ga i imenovali v.d. ravnateljice', rekao je Aladrović, koji se osvrnuo i na riječi predsjednika RH Zorana Milanovića koji smatra da nije trebalo spajati ministarstva, nego da je socijalna skrb trebala ostati samostalni resor.

'Što se toga tiče, svatko može imati različite stavove. Neću dovoditi u pitanje funkcioniranje Vlade na ovaj način. 15 od 27 zemalja u EU ima spojena ovakva ministarstva, nismo izuzetak. ne mogu se složiti da reorganizacija ministarstva može imati direktnu uzročno-posljedičnu vezu sa slučajem u Novoj Gradišci', rekao je Aladrović.