VRATILA SE ZIMA

Snijeg zabijelio cijelu regiju!

Bionic
Reading

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine osvanulo je pravo zimsko jutro i Sarajevo se probudilo prekriveno snježnim pokrivačem, javlja Anadolu Agency (AA). Snijeg je iznenadio i Srbiju; trenutno pada na Zlatiboru, te u Sjenici i na Kopaoniku, javlja srpski portal Mondo.rs. I u Crnoj Gori je od jutros osjetno hladnije, a na planinama pada snijeg, koji je zabijelio i više predjele u Hrvatskoj pa je tako na Biokovu napadao šest do sedam centimetara, dok nanosi dostižu i do pola metra

Temperatura u gradu jutros je iznosila jedan stupanj Celzija, a promet se zbog intenzivnih snježnih padalina odvijao otežano. Temperatura zraka u Banjoj Luci iznosila je šest stupnjeva Celzija. Prema najavama meteorologa slično vrijeme građane BiH očekuje i sutra. U ranim jutarnjim satima moglo bi biti padalina, susnježice i snijega, a blago poboljšanje vremena očekuje se krajem tjedna.

Dnevna temperatura zraka danas bi trebala iznositi 13 stupnjeva, a u većini BiH za danas i sutra najavljeno je pogoršanje vremenskih prilika. Najviša dnevna temperatura u južnim dijelovima zemlje iznosit će 15 stupnjeva.

Prema priopćenju Automoto saveza BiH (BIHAMK) jutros se na više putnih pravaca promet zbog loših vremenskih uvjeta odvija otežano.

Iznenađeni građani prijestolnice BiH jutros su bili primorani posegnuti za toplijom odjećom, a zimsko jutro točno na sredini proljetnog mjeseca travnja usporedili su sa stihovima izvorne bosanske pjesme, sevdalinke 'Snijeg pade na behar na voće'.