STIGLA ZIMA

Snijeg u Lici, bura zatvorila Dalmatinu

26.11.2013 u 07:55

Bionic
Reading

Snijeg i zimski uvjeti otežavaju promet u Lici, pa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog pravca iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto, a za sve ostale obavezna je zimska oprema, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Za sav promet zbog olujne bure zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica i dionica Jadranske magistrale D8 Karlobag-Sveta Marija Magdalena.

Dionicom Jadranske magistrale D8 od Novog Vinodolskog do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina).

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na slijedećim dionicama u Lici: D1 Grabovac-Korenica-Gračac-Knin, D25 Korenica-Gospić-Karlobag, D42 Poljanak, D50 Žuta Lokva-Gospić-Gračac, D52 Špilnik-Korenica, D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D522 Udbina-Gornja Ploča, ŽC5201 Selište-Prijeboj, ŽC5203 Brotnja-Dobroselo.

Za sav su promet zatvorene ceste ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac i D218 Dobroselo-Mazin, zimski su uvjeti i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Otočca.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok. Na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska od 7 do 17 sati promet je zabranjen za teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona, zbog radova u Sloveniji. Vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Trnovec.

U prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja i Zadar-Silba-Mali Lošinj, katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja (zbog radova u Prizni, ali trenutno ne plovi zbog vjetra).