stanje u prometu

Snijeg i vjetar stvaraju probleme diljem zemlje, ali ima i dobrih vijesti: Sljemenska cesta je otvorena!

24.02.2018 u 08:20

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje smiju voziti samo osobna vozila. Za sav promet zatvoren je dio Jadranske magistrale, te cesta Gospić-Karlobag. ​Ima i dobrih vijesti: Sljemenska cesta je otvorena za promet!

Zbog olujnog vjetra autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje smiju voziti samo osobna vozila.

'Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti. Hrvatske ceste i HAC zajedničkim kapacitetima obavljaju aktivnosti sa ciljem što bržeg postizanja prohodnosti za teretni promet između Rijeke i Delnice.

Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok pa dalje državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27)', upozorava sve vozače Hrvatski autoklub.

  • +5
Kiša, snijeg i jugo stvaraju probleme Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Također zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom u smjeru Dalmacije, i obrnuto (u smjeru unutrašnjosti).

Za sav promet zatvorene su:

  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene,
  • autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana),
  • DC25 Gospić-Karlobag.

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
  • A7 čvor Draga-čvor Šmrika,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga,
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački,
  • Paški most,
  • ŽC5030 Platak-Kamenjak.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

'Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica', poručuju iz HAK-a.