prognoza vremena

Snježna oluja slabi, poslijepodne sunčano, a sutra počinje malo ledeno doba

24.02.2018 u 07:53

Bionic
Reading

Snijeg će u unutrašnjosti zemlje padati u prijepodnevnim satima, dok će kasnije biti manje naoblake, a moguća su i sunčana razdoblja. Na Jadranu će biti sunčano, ali i vjetrovito - puhat će bura, ponegdje i s olujnim udarima. U nedjelju će biti oblačno, vjetrovito i hladnije, sa snijegom u gorskim predjelima. Vrhunac prodora hladnog zraka dogodit će se sredinom idućeg tjedna kada će se temperature spuštati i do minus 20 stupnjeva

'U unutrašnjosti pretežno oblačno, od sredine dana uz mjestimično smanjenje naoblake i sunčana razdoblja. Još ujutro i u dijelu prijepodneva može biti slabog snijega, u istočnoj Hrvatskoj i susnježice. Na Jadranu djelomice sunčano i vjetrovito.

Puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na kopnu umjeren sjevernoistočni i sjeverni vjetar. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2 na kopnu, a na Jadranu od 8 na sjevernom dijelu do 15 °C u južnoj Dalmaciji. Prema večeri osjetan pad temperature', glasi vremenska prognoza za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza vremena Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U nedjelju će biti pretežno oblačno, vjetrovito te hladnije. Prijepodne će povremenog snijega biti u gorskoj Hrvatskoj te na Jadranu gdje prolazno može biti i mješane oborine, a poslijepodne i u Posavini. Oborina se ne očekuje u središnjim predjelima i u većem dijelu Slavonije i Baranje.

  • +45
Snijeg u Delnicama i Fužinama Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Puhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima.

Najniža jutarnja temperatura od -10 do -5, na Jadranu od -3 do 2, a najviša dnevna između -7 i -2 na kopnu te između 3 i 8 °C na obali i otocima', glasi prognoza DHMZ-a za nedjelju.