VREMENSKE NEPRILIKE

Snijeg i bura izazvali teškoće u prometu

21.02.2011 u 07:10

Bionic
Reading

Mjestimice gust snijeg pada u Lici te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, pa se vozačima savjetuje da ne kreću na put bez zimske opreme, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Pozornije treba voziti dionicom autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od čvora Vrata do čvora Bosiljevo 2, zbog mokrog snijega na kolniku.

Danas će u cijeloj zemlji prevladavati oblačno, povremeno s oborinama i osjetno hladnije. Na Jadranu će padati kiša, u nižim dijelovima unutrašnjosti kiša i susnježica, a u gorju snijeg. Vjetar u početku slab, a zatim u jačanju tako da će do kraja dana u unutrašnjosti zapuhati umjereni do jak sjeverac, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. U unutrašnjosti najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do 1 a na Jadranu od 3 do 8°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od -2 do 3, a na Jadranu od 6 do 12°C.

Zagreb je osvanuo pod snježnim pokrivačem. Snijeg koji i dalje pada zasada nije izazvao teškoće u prometu.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Gorskom kotaru na D 32 Prezid-Delnice i D305 Parg-Čabar te na ostalim županijskim lokalnim cestama na području Čabra.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Senja zbog jake je bure zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu).

Na graničnim prijelazima Macelj i Pasjak pojačan je promet teretnih vozila na izlazu.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.Snijeg slab pada u Gorskom kotaru, pa se vozačima skreće pozornost na dionicu autoceste Rijeka-Zagreb, čvor Oštrovica - čvor Vrbovsko.