BRITANSKO ZDRAVSTVO

Smrtno bolestan čekao šest sati u čekaonici

30.12.2008 u 10:44

Bionic
Reading

Čekajući šest sati u agoniji na red u bolnici, u gradu Gillinghamu u britanskoj provinciji Kent, teško bolestan Stewart Fleming ubrzo je i preminuo, iako je njegov liječnik opće prakse na uputnici i telefonski zahtijevao da ga preuzmu odmah

Tridesetsedmogodišnjem Flemingu koji je iza sebe ostavio suprugu Sarah i dvoje malodobne djece naređeno je da sjedne i čeka umjesto da ga se hitno primi. Dok je u agoniji čekao da mu se liječnici smiluju i prime ga preko reda, njegovo tijelo je proždirao nepoznati virus, piše Daily Mail.

Kada su liječnici shvatili ozbiljnost njegove situacije vitalne organe već je dobrano nagrizao virus, koji je dotad napao srce, bubrege i jetru.

Njegova agonija je započela šest dana prije kada se javio svom liječniku opće prakse sa simptomima sličnim gripi. Nakon što kura s antibioticima nije pomogla zabrinuti doktor nazvao je bolnicu najavivši da Fleming dolazi te na uputnici naznačio hitnost slučaja. Fleming je u bolnicu stigao oko 17.30 sati te je cijelu večer proveo sjedeći na stolici u čekaonici prije nego je primljen oko 23.15, kada su liječnici konačno shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi pacijent. Nakon tjedan dana borbe za njegov život prilikom koje mu je zbog loše cirkulacije amputirana noga te je prebačen u jednu londonsku bolnicu Fleming je preminuo.

Bolnica Medway Maritime se ispričala zbog propusta prilikom zaprimanja pacijenta te su odgovorni postupke svoga osoblja opravdali jednostavnom tvrdnjom da je tog dana bila veća gužva nego inače. Šokirana udovica Sarah pita se bi li Stewart bio danas živ da su ga primili na vrijeme i razmišlja o tužbi protiv bolnice.