PRITISAK IZ PREMIJEROVOG UREDA

Smrtić: Saucha me verbalno napao. Saucha: Nisam!

05.06.2013 u 12:02

Bionic
Reading

Gostovanje PR stručnjaka Bože Skoke u Dnevniku 3 prošlog tjedna koji je uređivao i vodio Damir Smrtić, izazvalo ljutnju šefa premijerova kabineta Tomislava Sauche

Skoko je, naime, Smrtiću prilično kritički govorio o pripremi svečanog programa kojim će Hrvatska obilježiti ulazak u EU, što je očito pogodilo Sauchu, te je on, kako se može čuti, Smrtića verbalno napao. Smrtić je o svemu sastavio službeni izvještaj koji je uputio nadređenima.

Kad smo u utorak krenuli provjeravati sve navedeno, na HTV-u nitko od spomenutih i odgovornih nije htio ni zucnuti. Smrtić je samo kratko rekao da ništa ne smije reći, a v.d. urednika Informativnog programa Nikola Kristić, ne želeći također ništa reći, uputio nas je na prisavsku glasnogovorničku službu. Iz nje su o tom slučaju kazali da se 'svi eventualni problemi moraju rješavati unutar kuće u skladu s Etičkim kodeksom. Saucha je na pitanje je li sve navedeno istina odgovorio:

'Jedino što vam mogu reći jest da gospodina Smrtića nikada nisam zvao, rekao je Saucha za Večernji list

Demantij iz Vlade:

'Netočno je da je predstojnik Ureda predsjednika Vlade išta govorio novinarki Večernjega lista osim činjenice da nikada nije nazvao novinara Damira Smrtića, a ponajmanje da mu je na bilo koji način prijetio ili govorio o nečijim propustima vezanim za prvi krug izbora. U potpunosti odbacujemo sve insinuacije o bilo kakvim pritiscima na bilo kojeg urednika ili novinara na HRT-u o čemu mogu svjedočiti sami novinari ili urednici.

Još jednom apeliramo na novinare da se svaka informacija provjeri jer niti smo niti želimo biti izgovor bilo kome za njegove profesionalne propuste koji nemaju nikakve veze s Vladom RH, pa tako ni s nekakvim izmišljenim političkim pritiscima.'