NAKON PET GODINA ČEKANJA

Službeno najavljen: Hitman Absolution

11.05.2011 u 08:59

Bionic
Reading

Krajem prošloga mjeseca pojavila su se nagađanja da je IO Interactive počeo rad na novoj igri Hitman, a sada je iz Square Enixa stigla i službena potvrda. Ime prvog Hitmana nakon punih pet godina je Absolution

Square Enix je krajem prošloga mjeseca na registraciju dao ime Hitman: Absolution što je uredno evidentirano te instantno pokrenulo doslovno lavinu glasina. One su se sada, nasreću, pokazale istinitima. Square Enix službeno je najavio izlazak nove igre Hitman, a na njoj radi IO Interactive. Jedan od razloga zašto će Absolution biti prvi Hitman od 2006. godine je i to što je ekipa iz IOI-a bila posvećena franšizi Kane & Lynch koja je gamingu donijela malo toga.

 

Prema službenoj najavi, Agent 47 će ovoga puta krenuti na dosad najopasniji zadatak, u sklopu kojega će proputovati paletu lokacija diljem svijeta kako bi došao do korijena opake zavjere. Ono što će Absolution izdvajati od ostalih igara u serijalu bit će činjenica da će Hitman ovoga puta imati osobne motive za odlazak na novu avanturu.

 

Mnogi zbog toga predviđaju 'reboot' serijala kao što će to biti Max Payne 3 ili kao što je bio posljednji Splinter Cell.

 

Više detalja zasad nije poznato, a isti će biti otkriveni sljedećega mjeseca na tradicionalnom E3 eventu.