PLJUŠTE KRITIKE

Sluša li policija Klemma ili Ostojića?

15.03.2015 u 19:45

Bionic
Reading

Je li policija jučer spriječila nasilje na zagrebačkim ulicama ili dozvolila kaos? Dan nakon što su centrom Zagreba prodefilirale čak dvije neprijavljene povorke i bliokirale promet na par sati, u policiji samo kažu - još istražujemo

'Temeljem analize videomaterijala policija će nastaviti s utvrđivanjem eventualnih prekršaja koji proizlaze iz Zakona o javnom okupljanju', kazala je Marta Vrdoljak, glasnogovornica Policijske uprave Zagreb.

Policija je jučer isprva protuprosvjednike upozorila da krše zakon, a prosvjednike u Savskoj pokušala blokirati, a onda se s njima dogovorila.
Iz pokreta Occupy Croatia tvrde da je policija nekorektna jer je njih zaustavila, a branitelje pustila.

'Nas je policija u Frankopanskoj zaustavila svojim vozilima i živim štitom od interventne policije, gdje su stajali jedan do drugog da nemamo šanse proći. Branitelji su prolazili kroz interventnu policiju kao da je nije bilo, a vidjelo se i na snimkama da zapravo Klemm izdaje zapovjedi policiji što treba raditi', kaže Dražen Heroić iz Occupy Croatia.

Politički analitičar Žarko Puhovski u izjavi za Dnevnik HTV-a rekao je da su policajci bili tjelesni čuvari branitelja iz Savske

Vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj, Đuro Glogoški kaže da se oni nisu dogovorili s policijom, već su im samo rekli kojim će putem krenuti, kako bi izbjegli one koji su krenuli s Trga bana Jelačića.

'Željeli smo skrenuti pozornost i upoznati hrvatsku javnost tko je odgovoran čovjek u državi za ono što se događa. Predsjednik Vlade je taj koji ignorira branitelje cijelo vrijeme, uputili smo im i dopis na nas primi, no nažalost on je odbio tu suradnju, rekao je Glogoški, ispričavajući se građanima Zagreba ako su ih onemogućili u njihovu slobodnom prolazu.