DUBROVAČKA POLICIJA

Slučaj Britt Lapthorne i dalje otvoren

08.02.2009 u 18:17

Bionic
Reading

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar osvrčući se na medijske napise o emisiji australske televizije postaje Channel 7 u vezi s nestankom i smrću australske turistkinje Britt Lapthorne sredinom prošlog rujna u Dubrovniku, kako je za policiju taj slučaj i dalje otvoren

'U svezi s napisima u raznim medijima koji se odnose na prikazivanje emisije o pokojnoj Britt Lapthorne na australskoj televiziji ovim putem želimo izvjestiti javnost da, kao što smo se već višekratno očitovali, za nas je slučaj smrti Britt Lapthorne i dalje otvoren', navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Ističe se kako se suradnja s Interpolom kao i bilateralna suradnja s policijama pojedinih država i dalje nastavlja.

'Dosad smo provjeravali baš svaku dobivenu obavijest ili informaciju u cilju razrješenja svih okolnosti smrti Britt Lapthorne te ćemo i dalje nastaviti s našim radom. Tek nakon detaljne raščlambe emisije Channel 7 i eventualno novih saznanja, moći će se više reći', navodi u priopćenju načelnik PU dubrovačko-neretvanske Zlatko Sokolar.

Dvadesetjednogodišnja australska državljanka Britt Lapthorne nestala je 18. rujna 2008. u Dubrovniku, u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima a posljednji put je viđena u noćnim satima ispred jednog dubrovačkog disco-kluba kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Njezino tijelo pronađeno je nakon 20-tak dana potrage, 6. listopada u moru između Danča i Boninova, u dubrovačkoj uvali.

Ostatci pronađenog tijela bili su u vrlo lošem stanju no rezultati DNK analize, objavljeni 9. listopada potvrdili su kako je riječ o nestaloj australskoj turistkinji.

Provedena obdukcija pokazala je da na tijelu stradale Britt Lapthorn nisu pronađeni tragovi nasilja.

Tijelo je potom prevezene u Australiju, a ondje je ponovno provedena obdukcija te je 30. prosinca 2008. istražna državna sutkinja Jennifer Coate u Melbourneu, gradu u kojem je Lapthorne živjela, objavila rezultate (obdukcije) prema kojima je uzrok smrti nepoznat.