PROMICANJE DOBRIH ODNOSA

Slovenski veleposlanik odlikovao Davora Ćutića

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.11.2011 15:27
  • Objavljeno 28.11.2011 u 14:40
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Vojko Volk uz nazočnost vojnog izaslanika Republike Slovenije, brigadira Alojza Završnika uručio je odlikovanje Ministarstva obrane Republike Slovenije, Medalju za međunarodnu suradnju, mag. Davoru Ćutiću

Davor Ćutić aktivno je gradio dobre odnose Republike Hrvatske i Republike Slovenije koje je također promovirao i u međunarodnoj okolini. Osobno se angažirao za kvalitetu izvršavanja zadaća na području bilateralne suradnje te na to poticao i druge organizacijske jedinice i organe u sustavu. Radio je s tri slovenska vojna izaslanika: pukovnikom Bogdanom Koprivnikarom, brigadirom Bojanom Šuligojem i brigadirom Alojzom Završnikom. Za vrijeme njegovog vođenja međunarodne suradnje u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske između dvaju ministarstava bile su uspostavljene redovne obrambene konzultacije, koje su posebno u zadnjim godinama u velikoj mjeri doprinijele dubljoj suradnji i podizanju kvalitete bilateralnih kontakata na obrambenom i obrambeno-obrazovnom području, zapisano je u obrazloženju.

Veleposlanik Vojko Volk tom se prigodom zahvalio mag. Davoru Ćutiću za dosadašnju suradnju te naglasio interes Slovenije za jačanjem međusobnih odnosa kako na području obrane, tako i na drugim područjima od zajedničkog interesa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi