KATARINA KRESAL 200 NA SAT

Slovenski presretači uhvatili svoju ministricu!

02.04.2010 u 13:43

Bionic
Reading

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal našla se u vrlo neugodnoj situaciji kada je, kao nositeljica projekta slovenske vlade za suzbijanje prebrze vožnje, uhvaćena u vožnji 200 kilometara na sat

Najnoviji skandal u Sloveniji dokazuje da nisu samo hrvatski ministri tema neobičnih skandala i primjer nepoštivanja zakona koje su sami donijeli.

Slovenske Cobre na autocesti su prije dva tjedna zaustavile automobil koji je jurio oko 200 kilometara na sat. Ispostavilo se da je to bio službeni automobil Uprave za sigurnost i zaštitu u kojemu je bila slovenska ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal, prenosi slovenski Žurnal i piše da je ministrica priznala divljanje po autocesti, ali kaže da je vozila tek 170 na sat.

Vozač jurećeg Audija ostao je bez vozačke dozvole, a ministrica zasad bez sankcija. Najveća ironija cijeloga slučaja je u tome što se ona obvezala raditi na projektu slovenske vlade zajedno sa slovenskim ministrom prometa Petrom Vlačićem koji je također nedavno bio zaustavljen zbog prebrze vožnje.

Prema neslužbenim informacijama Žurnala, ministrica se vozila autocestom prema Sežani toliko brzo da su tri policijska presretača imala priličan problem u zaustavljanju vozila. Na kraju su ga sustigli tek na odmorištu Povir. Ministrica, pišu, tvrdi da nije imala pojma da se voze tako brzo jer bi inače reagirala. Naime, vozila je 70 kilometara na sat više od dozvoljenog.