SIN TRAŽI TEST OČINSTVA

Slovenka tvrdi da je bila intimna s kardinalom

28.08.2012 u 13:08

Bionic
Reading

Šezdesetjednogodišnja Tanja Breda tvrdi da je 1969. bila u intimnim odnosima sa slovenskim kardinalom Francom Rodeom. Danas njen sin Petar traži test očinstva

Petar je već pisao kardinalu, ali se ovaj oglušio na njegove pozive, piše 24ur.com. 'Da. Bili smo u intimnim odnosima, kada sam imala 18 godina', potvrdila je Tanja. Godinu dana nakon afere s kardinalom Rodeom, Tanja je u njemačkom sanatoriju sv. Jožef rodila sina Petra.

Petar živi na Bliskom istoku, ali je zbog utvrđivanja očinstva u Sloveniji angažirao odvjetnika. Petar je kardinala Rodea vidio samo jednom, kada je imao pet godina. S majkom je bio u posjetu rođakinji koja živi u blizini Celja, pa su tada posjetili i kardinala. Tu priču potvrdila je i Tanja, a kardinal je nije želio ni potvrditi ni demantirati.

Osoba koja je progovorila o Rodeovom odnosu s Tanjom Bredom rekla je da je svojevremeno izbila velika afera. Rodea, koji je Tanji predavao vjeronauk, povukli su s posla. Dodao je kako se Tanja 1966. odselila u Njemačku, a u Sloveniju se vratila prije nekoliko godina, udana za Nijemca koji je posvojio njezinog sina.

Na pitanje je li Rode Petrov otac, Tanja je odgovorila da nije. 'Ne, nije, ne sjećam se i ne znam tko je otac. Iako imaju iste oči i nos', rekla je Tanja Breda.