TKO SE TUČE, TAJ SE VOLI

Slovenci će i ove godine ljetovati kod nas

09.04.2009 u 16:49

Bionic
Reading

Brojni slovenski turisti i ove će se godine masovno brčkati u našem dijelu Jadrana. Naime, anketa je pokazala da, unatoč lošim odnosima dviju država uzrokovanim upravo tim istim morem, Slovenci ne odustaju od ljetovanja u Hrvatskoj

Da nesposobnost i međusobne trzavice slovenskih i hrvatskih političara na obične ljude ne utječu previše, dokazuje i anketa koju je na ulicama Ljubljane proveo slovenski list Dnevnik.

Prvi ispitanici u anketi koju je proveo slovenski list Dnevnik izjavili su da neće više u Hrvatsku na more, a iako nisu objasnili zašto, napomenuli su da odsad idu u Grčku. Jedan sudionik iz Vrhnike rekao je da je dosad išao u Hrvatsku, ali zbog novonastale situacije svoj će godišnji provesti na slovenskom primorju.

Većina drugih ne želi odustati od svojih navika i ima potpuno drukčije mišljenje. 'Zaista nas se ne tiče oko čega se političari spore i to nas neće spriječiti da odemo ljetovati u Hrvatsku', složno je desetak ispitanika različite životne dobi. Dvije mlade djevojke dodale su i da dobro poznaju situaciju te su uvjerene da neće imati nikakvih problema, piše Večernji list.

Prošle je godine u Hrvatskoj ljetovalo 1,04 milijuna slovenskih turista, što je tri posto više nego 2007. godine. Oni su u našoj zemlji ostvarili 5,8 milijuna noćenja.