GENERALTURIST SE UDRUŽIO S TUI-JEM

Slovenci 12 puta više putuju od Hrvata

02.02.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Generalturist i najveći svjetski turoperator TUI sklopili su dogovor o suradnji kroz franšizni odnos i rebrendiranje tvrtke

'Zahvaljujući suradnji s TUI-jem, turisti će imati pristup svim kanalima koje koristi taj operater', rekao je predsjednik uprave Generalturista Zoran Pečarević. Ugovor je potpisan krajem 12 mjeseca, a sada se nalazi u fazi implementacije, na tri godine i produljuje se po automatizmu ako ne dođe do velikih kršenja ugovora. Riječ je o poslu koji se pretežno odnosi na outgoing aranžmane.

U Sloveniji TUI ima deseterostruko veći plasman nego u Hrvatskoj, kaže Pečarević, tamo godišnje zarade 12 milijuna eura, a u Hrvatskoj svega skromni milijun. 'Ne vjerujemo da je slovensko tržište baš toliko jače od hrvatskoga', rekao je Pečarević. Što se tiče očekivanja od suradnje s TUI-jem, Pečarević je optimističan, jer je zarada od dva milijuna napredak od sto posto.

Do udruživanja s TUI-jem nije došlo zbog ekonomske krize, već zbog bolje usluge putnicima. 'Možemo mi i sami odvesti putnike na Mauricijus, ali tamo ćemo sigurno dobiti bolju uslugu kao partner TUI-ja koji im dovodi 200 tisuća turista nego ja koji im mogu dovesti 500', objasnio je Pečarević situaciju. S druge strane, nastavlja on, iako je TUI najveći turoperater na svijetu, ako napravimo anketu po Hrvatskoj, sigurno će više ljudi znati za Generalturist nego za TUI pa je zbog toga suradnja korisna za obje strane.

Predsjednik uprave TUI Austrija Klaus Puempel rekao je kako kroz suradnju s Generalturistom vide priliku za rast na ovom tržištu.

Na kraju je, osvrnuvši se na rezultate prošlogodišnje sezone, Pečarević rekao da je bila teška i da ne očekuje ništa bolje ni ovu godinu.