SJEĆANJA VUKOVARSKOG KRVNIKA

Šljivančanin nokautirao čuvara u haškom pritvoru

23.11.2012 u 17:11

Bionic
Reading

Krvnik s Ovčare koji je odslužio kaznu od deset godina zatvora zbog zločina u Vukovaru, Veselin Šljivančanin, nakon presude hrvatskim generalima ne prestaje puniti prostor u srpskim medijima. Ovog je puta krenuo pričati o dogodovštinama u haškom pritvoru te otkrio kako je skoro ubio pritvorskog čuvara

Šljivančanin u Vukovari 1991.

Šljivančanin priča kako je s Ramushem Haradinajem, nekadašnjim zapovjednikom OVK, sklopio 'pakt o nenapadanju'. Naime, imao je problema s jednim Albancem koji se nije mogao 'skinuti s telefona' koji je služio svim pritvorenicima.

Kada nakon molbe Šljivančanina, i dalje nije prestajao, on ga je uhvatio za ovratnik, uzeo mu slušalicu i bacio ga na pod. Taj je incident, kaže, uznemirio ostale Albance, no Haradinaj je pružio ruku pomirenja.

Prepričao je i kako je tijekom nogometa, čuvara loptom pogodio u čelo. 'On je pao na beton i ja čekam da ustane, a on ne ustaje i ne miče se', prepričava Šljivančanin i dodaje kako mu je drugi čuvar došao i rekao kako mu je ubio kolegu, piše Mondo. Što je kasnije bilo s čuvarom, Šljivančanin će otkriti večeras u emisiji srpske televizijske postaje TV Prva.