Slana torta od ječma

Slana torta od ječma

  • Autor: Drugi Plan
  • Zadnja izmjena 26.03.2010 13:27
  • Objavljeno 07.12.2009 u 12:34
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Slana torta od ječma

SASTOJCI:

170 g bisernog ječma
30 g maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 režnja češnjaka
850 g kravlje skute ili ricotte
1 jaje
2 žumanjka
50 g svježe naribanog sira parmigiano-reggiano
3 žlice svježe nasjeckanog peršina
sol i papar
muškatni oraščić

PRIPREMA:

Skuhajte ječam u kipućoj slanoj vodi. Kad postane mekan, nakon 10 minuta, ocijedite i ohladite.
Zagrijte pećnicu na 180° C. Premažite maslacem i krušnim mrvicama pospite kalup za tortu. Rastopite maslac i pirjajte češnjak minutu, dvije. Pomiješajte ječam, skutu, jaje, žumanjke, sir, peršin, sol, papar i oraščić. Dodajte i češnjak na maslacu. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 35-40 minuta dok vrh ne dobije boju.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!