VRTIĆI (NE) POSKUPLJUJU

Skupština i Bandić igraju ping-pong sa živcima roditelja

04.05.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Vrtići u Zagrebu poskupljuju. Vrtići u Zagrebu ne poskupljuju. Ping-pong je to kojih posljednjih mjeseci sa živcima građana igraju Gradska skupština u kojoj većinu ima SDP i Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Uoči današnje tematske sjednice Skupštine koja će se baviti samo cijenom vrtića ništa nova ne može se očekivati i konačnu odluku donijet će Ministarstvo uprave

Kako što smo pisali nakon posljednje sjednice Gradske skupštine održane 20. travnja, gradonačelnik ne planira odustati od provođenja odluke po kojoj bi se vrtići, jaslice i produženi boravak u školi plaćali po dohodovnom cenzusu, što bi u konačnici nekim roditeljima od 1. srpnja donijelo pojeftinjenje, a drugima poskupljenje.

Odluku što ju je Skupština donijela na posljednjoj sjednici (prema njoj bi cijene ostale po starom: jaslice - 200 kuna, a vrtić za djecu stariju od tri godine - 400 kuna) Bandić je stavio van snage i vratio je onima koji su je donijeli na ponovno razmatranje.

Današnja tematska Skupština sazvana samo radi cijena vrtića neće ponuditi ništa novo što bi roditeljima omogućilo ikakvo planiranje. Naime, Odbor za poslovnik ostao je pri stavu koji je Skupština donijela na posljednjoj sjednici, pa će u konačnici odluku o svemu morati donijeti Ministarstvo uprave. Nadamo se da će to biti prije 1. srpnja.