POBUNA RODITELJA

Skupi maturalac u Španjolskoj nameće im škola

16.03.2009 u 08:23

Bionic
Reading

Roditelji djece koja pohađaju šibensku Gimnaziju Antuna Vrančića pobunili su se protiv preskupih maturalnih putovanja na koja im škola šalje djecu bez njihovog odobrenja

'Odakle pravo školi da nas dovede pred gotov čin i kaže da se za 4.780 kuna ide u Madrid?' komentari su roditelja koji su se usprotivili višegodišnjoj praksi škole koja učenike vodi na ekskurzije u inozemstvo bez pitanja roditelja.

Razrednici su prijedloge za maturalna putovanja dobili tek potkraj siječnja, odredište je izabrano u drugoj polovici veljače. Sedmodnevno je putovanje predviđeno za 10. srpnja, što znači da roditelji moraju izdvojiti tisuću kuna mjesečno za maturalac.

Rat između roditelja i škole počeo je još prošle školske godine kada je zbog nametnutog izbora maturalnog putovanja cijeli jedan razred odustao od ekskurzije.

'Sve su to laži pojedinaca. Zašto s tim pitanjima nisu došli preko Vijeća roditelja? Bilo je negodovanja oko termina, ali to je zbog popravnih rokova. Sastanak s predstavnicima učenika trećih razreda imala sam 2. ožujka, njihova želja bila je put u Madrid, a pet dana kasnije bio je i sastanak s predstavnicima roditelja', kazala je Ivanica Belamarić, ravnateljica Gimnazije.

Deseci nezadovoljnih pomoć su zatražili i od Udruge za zaštitu potrošača Plavi val. 'Naš savjet svim roditeljima je da ne prihvate ponuđeni program te da slučaj prijave Državnom inspektoratu i prosvjetnoj inspekciji', kazala je za Večernji list Erika Popović, predsjednica Plavog vala.