šef domovinskog pokreta

Škoro o pobačaju: Ako žena zatrudni nakon silovanja, mora se dogovoriti sa obitelji što će učiniti

17.06.2020 u 20:38

Bionic
Reading

U studiju Večernjeg lista sučelili su se nostitelji lista u 2. izbornoj jedinici Miroslav Škoro (Domovinski pokret) i Gordan Jandroković (HDZ). Nakon niza neslaganja oko pojedinih tema jedna oko koje su našli zajednički jezik bila je pobačaj

'Moje mišljenje i moj stav jest da život počinje začećem i da ga treba štititi. Apsolutne zabrane ne postoje gotovo nigdje, treba raditi na edukaciji, smanjiti pobačaj na najmanju mjeru, rekao je Jandroković.

'Pitao sam se koja će biti kvaka na koju će se HDZ vaditi za lošu vladavinu u zadnje četiri godine i sad sam skužio da je to koronakriza koja je očito vama ispada dobrodošla, što je po meni skandalozno. Što se tiče pobačaja, definitivno mogu reći da se s gospodinom Jandrokovićem slažem.

Osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život. Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti sa obitelji što će učiniti',rekao je Škoro, prenosi Večernji list.