SVE NA ČISTAC

Škoro kazneno prijavio troje bivših suradnika iz Domovinskog pokreta, Mario Radić nije među njima

05.08.2021 u 21:55

Bionic
Reading

Miroslav Škoro opet je govorio o razlozima svog odlaska s funkcije predsjednika Domovinskog pokreta. U intervjuu za Večernji list svima onima koji su rekli da se povukao zbog žene i novca poručio je da se nada kako za takve navode imaju i popratne dokumente, jer sve što su izgovorili morat će obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i na sudu

Škoro je otkrio da je još 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

'Već sam prije upozoravao na nedostatke i nepravilnosti u organizaciji i materijalno-financijskom poslovanju stranke, ali kako se ništa nije poduzimalo, sada tražim da se utvrdi je li to funkcioniralo prema propisima. Osim toga, predao sam Državnom uredu za reviziju prijedlog za provođenje revizije, a 2. kolovoza Poreznoj upravi da provede porezni nadzor nad strankom', rekao je Škoro u intervjuu koji će biti u cijelosti objavljen u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista.

  • +5
Izjave za medije nakon sjednice Predsjedništva Domovinskog pokreta Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Dan prije nego je Škoro podnio kaznene prijave, Domovinski pokret je na sjednici Predsjedništva jednoglasno prihvatio njegovu neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke, kao i ostavku Darija Žepine na dužnost glavnog tajnika te pokrenuo stegovni postupak protiv Vesne Vučemilović, Škorine sestre koja je naknadno napustila stranku.

Zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić tada je izvijestio da su zaključili kako je u ovom trenutku najvažnije očuvati stabilnost stranke i ustvrdio da 'jedinstvo DP-a ni u jednom trenutku, unatoč medijskim napisima nije bilo ugroženo'.

Rekao je i da njegov odnos sa Škorom nije loš, dok je o informacijama o navodnim financijskim malverzacijama u stranci odnosno o tome da je Škoro naručivao svoje vino za stranku potvrdio da je nešto vina naručivano, ali u puno manjem iznosu od navodnih 700 tisuća kuna.

Podsjetimo, Škorina bliska suradnica Nikolina Brajković demantirala je za RTL pisanje Nacionala prema kojemu joj je Škoro na račun stranke kupovao i skupocjene poklone.

'Sve navedeno je neistina. Kreditnu karticu u DP-u imao je samo g. Darijo Žepina koji je, uz g. Bubala, jedini odgovoran za financijsko poslovanje stranke. Pogledajte malo i Statut, ulogu glavnog tajnika (Čl. 31) i nadzornog odbora', poručila je Brajković.

  • +25
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL