ESTRADNJAK U IT SEKTORU

Škorina tvrtka stoji iza najnovijeg Vladinog projekta

20.03.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Godinu dana nakon što je na javnom natječaju odabrana tvrtka Omega Software, Vlada je predstavila portal Data.gov.hr, na kojem građani mogu naći sve javno dostupne podatke. Projekt u sklopu politike otvorene Vlade koštao je 180 tisuća kuna, a realizirala ga je tvrtka čiji je jedan od vlasnika voditelj i poduzetnik Miroslav Škoro

Građanima će na navedenoj stranici biti dostupni razni otvoreni podaci prikupljeni iz državnih i gradskih agencija, ministarstava i organizacija poput Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatske narodne banke, Ministarstva financija te zdravlja, uprave i mnogih drugih.

Posao je dobio Omega Software, na čijem su čelu Goran Mihalić i Nikola Barun, a jedan od suvlasnika tvrtke kojoj je temeljni kapital veći od šest milijuna kuna je i poznati estradnjak Miroslav Škoro.


Njegova je tvrtka dobila posao preko javnog natječaja, a iznos usluge koja uključuje prilagodbu rješenja, lokalizaciju, dodatni razvoj i održavanje iznosi 180 tisuća kuna bez PDV-a, doznaje tportal.

Cijene usluga u IT sektoru očito su pale jer je ista tvrtka u 2013. od Grada Zagreba za nadogradnju i održavanje projekta e-Redar dobila 1,7 milijuna kuna, što je tada izazvalo nevjericu kolega iz IT sektora.

Škorina tvrtka, prema podacima Poslovne Hrvatske, odlično posluje - prihodi rastu iz godine u godinu te su u 2013. iznosili više od 18 milijuna kuna. Isti je trend i u stavci dobiti, izuzev 2011. Tako su u 2013. imali 5,27 milijuna kuna dobiti i 36 zaposlenih. Omega Software čest je klijent tijela javne uprave pa su im na referentnoj listi i Hrvatska akreditacijska agencija, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska komora dentalne medicine, Hrvatska poljoprivredna agencija, Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo kulture, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo uprave...