DOSTIŽNA PRAVDA

Skinheadi iz Zaboka ponovno na sudu zbog premlaćivanja

03.04.2009 u 15:11

Bionic
Reading

Dvojica skinheada prije godinu dana u parku u Zaboku pretukli su palicama i 'martama' maloljetnika i njegovu prijateljicu. Općinski sud u Zlataru odustao je od postupka zbog nedostatka dokaza, iako su počinitelji priznali premlaćivanje, međusobno se optužujući

Dvojica nasilnika ipak će se naći na sudu. Roditelji pretučenog mladića uložili su žalbu koju je uvažilo Vijeće za mladež Županijskog suda u Zlataru. Iz iskaza skinsa koje su dali u pripremnom postupku bilo je jasno kao dan da je napada bilo, da su u njemu sudjelovali baš oni te još nekoliko njihovih 'kolega', da su radile i palice i 'marte', no tužiteljstvo je odustalo od postupka kao da se ništa nije dogodilo, 'jer nije bilo dokaza'.

Županijski sud navodi i da ovakav preuranjeni odustanak od daljnjeg kaznenog postupka može predočiti sliku osumnjičenicima da njihovo postupanje može postati uobičajen obrazac postupanja među vršnjacima, čime se gubi odgojna komponenta kao neizostavni dio kaznenopravnog sankcioniranja maloljetnih počinitelja kaznenih djela, piše Jutarnji list.