lokalni izbori

Škare Ožbolt poziva protukandidate na pritisak za objavu tehničkog pregleda žičare

04.05.2021 u 16:13

Bionic
Reading

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt pozvala je u utorak protukandidate da izvrše pritisak za javnu objavu izvješća s tehničkog pregleda sljemenske žičare, poručivši kako sigurnost građana mora biti važnija od predizborne kampanje.

"Sljemensku žičaru od samog početka prate mnoge kontroverze, od toga da se njezina cijena udvostručila tijekom izgradnje, sve do odgađanja puštanja u pogon. Među svim kontroverzama, potencijalno najveću ugrozu stvara tehnička neispravnost žičare", upozorava Škare Ožbolt u priopćenju.

Obzirom da se obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević oglušila na njezin poziv da objavi izvješće nadzornog inženjera i zapisnike s tehničkih pregleda o tome da je žičara sigurna, Škare Ožbolt je pozvala svoje protukandidate da zajednički izvrše pritisak na nju.

Napominjući kako sigurnost građana mora biti važnija od predizborne kampanje, Škare Ožbolt upozorava da skrivanjem izvješća, za koje već postoje informacije da je negativno, "obnašateljica dužnosti ozbiljno manipulira činjenicama, ugrožava sigurnost ljudi i pokazuje da joj ništa nije sveto, samo da bi došla do gradonačelničke fotelje".

Ako je sve sigurno, kako Pavičić Vukičević tvrdi, u čemu je problem da se traženo izvješće javno objavi, pita Škare Ožbolt.