neplanirano kašnjenje

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine odgođena jer nije bilo kvoruma

10.06.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak je odgođena pola sata jer nema kvoruma, a gradski zastupnici trebaju raspraviti prijedlog Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, da se gradonačelnik Bandić očituje o namjeri zbrinjavanja socijalno ugroženih građana u stambeno-poslovnom objektu u Novom Petruševcu 6 i 8

Predsjednica Kluba GLAS-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš (Glas) izjavila je kako je u Gradskoj skupštini 26 zastupnika čini kvorum i da vladajući moraju osigurati da sjednica krene.

'Neka vladajući osiguraju da sjednica može uredno ići' , rekla je Mrak Taritaš dodavši kako je ona u skupštinu došla na vrijeme i da je spremna raditi, ali nije spremna vladajućima držati kvorum.

Predsjednik Kluba HDZ-a Mislav Herman sa žaljenjem je utvrdio da nema kvoruma.

'Moramo shvatiti da je ponedjeljak, da je radni dan i da su ljudi barem na kratko otišli na posao. Tako zbog neplaniranog kašnjenja imamo kratku odgodu sjednice', rekao je.

Današnja sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavak je prošlotjedne koja je, pak, prekinuta zbog opširnosti dnevnog reda.

Nakon početak sjednice predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet najavio je da će se nakon ove sjednice poslijepodne održati i nova s jednom točkom dnevnog reda, prijedlogom zaključka o sklapanju Sporazuma s Republikom Hrvatskom koji je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tim zaključkom predlaže se sklapanje sporazuma između Republike Hrvatske i Grada Zagreba kojim će se urediti međusobni imovinsko - pravni odnosi na nekretninama kompleksa Predsjedničkih dvora.