250 REGIJA IZ 30 EUROPSKIH DRŽAVA

Sjednica Skupštine europskih regija prvi put u Hrvatskoj

13.03.2009 u 17:26

Bionic
Reading

U Puli će u ponedjeljak zasjedati predsjedništvo Skupštine europskih regija a sjednica te najvažnije organizacije europskih regija prvi put održava se u Hrvatskoj

Po riječima člana poglavarstva istarske županije zadužena za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriana Otočana, na sjednici bit će iznijeto izvješće o aktivnostima Skupštine europskih regija u pogledu budućih izbora za Europski parlament a raspravljat će se i o aktivnostima skupštine vezane uz osnivanje Unije za Mediteran.

'Na sjednici će se između ostalog raspravljati o izvješću pojedinih odbora odnosno komisija s područja socijalne politike, regionalnog razvoja, kulture i obrazovanja te međunarodne suradnje', istaknuo je Otočan.

U uvodnom dijelu sjednice članovima skupštine obratit će se predsjednica Skupštine europskih regija Michele Sabban, istarski župan Ivan Jakovčić te pulski gradonačelnik Boris Miletić. nakon radnog dijela sjednice održat će se konferencija za novinare.

Predsjednica Skupštine europskih regija Michele Sabban u ponedjeljak će se sa suradnicima sastati i sa županima hrvatskih županija s kojima će razgovarati o politici i financiranju Europske unije prema pretpristupnim fondovima a kako je najavljeno bit će govora i o financijskoj i ekonomskoj krizi. Inače, Skupština europskih regija (Assembly of European Regions - AER) osnovana je 1985. godine. Sa sjedištem u Strasbourgu, danas okuplja 250 regija iz 30 europskih država i 13 europskih međuregionalnih organizacija.