ČESI BEZ ODGOVORA

Sjajni Cristiano Ronaldo osigurao Portugalu polufinale

21.06.2012 u 22:26

Bionic
Reading

Portugal predvođen sjajnim Cristianom Ronaldom osigurao je minimalnom pobjedom 1:0 nad Češkom polufinale Eura 2012. i sad čeka boljeg iz sraza Španjolaca i Francuza

Varšava je u četvrtak navečer otvorila drugi krug Europskog nogometnog prvenstva, a prvi sraz odradili su Česi i Portugalci. Kladionice i većina ljubitelja nogometa složile su se da su Portugalci bili favoriti uoči starta susreta, no u prvih pola sata to se nije vidjelo. Češka je dominirala, imala i posjed lopte i solidne napade, no kako je vrijeme odmicalo, tako su Portugalci preuzimali konce igre i sve opasnije prijetili legendarnom Petru Čechu.

Cristiano Ronaldo igrao je još jednu veliku utakmicu, ne samo zato što je pogodio mrežu i vratnicu ili zato što je Čech imao puno posla s njim, nego i jer je trkom odvlačio i po nekoliko čeških defanzivaca, asistirao suigračima za izvrsne gol šanse i, sve u svemu, pokazao je zašto je zaista jedan od najboljih igrača na svijetu.

Češka se solidno držala do 79. minute, ponajviše zbog bravura Čecha, no u toj minuti Ronaldo je pogodio glavom za 1:0 i povratka za Čehe više nije bilo. Šok koji su doživjeli nisu uspjeli prevladati, a Portugalci su navalili još žešće i zapravo je čudno da je do kraja utakmice na semaforu ostalo svijetliti samo 1:0.

Portugalci su tako uvjerljivom igrom stigli do polufinala Eura, a na krilima fantastičnog Cristiana Ronalda zaradili su veliko samopouzdanje. Česi, s druge strane, nisu niti zaslužili prolazak u borbu za trofej, barem ne ako je suditi prema četvrtfinalnoj utakmici. Portugal će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča između Španjolske i Francuske.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!

EURO, Završnica
Češka 0 1 Portugal
Strijelci
0:1 C. Ronaldo (80')
Sastavi
P. Cech
M. Kadlec
T. Sivok
D. Limbersky
T. Gebre Selassie
J. Plašil
T. Hubschman (86' T. Pekhart)
V. Pilar
P. Jiracek
M. Baroš
V. Darida (61' J. Rezek)
R. Patrício
B. Alves
Pepe
F. Coentrăo
J. Pereira
M. Luis Pinto Veloso
J. Moutinho
R. Meireles (88' Rolando)
C. Ronaldo
H. Postiga (40' M. Hugo Almeida)
L. Nani (84' C. Dias de Castro)
Žuti kartoni
D. Limbersky 90'
L. Nani 26'
M. Luis Pinto Veloso 27'