NEMA MIRA

Sirijske snage ubile najmanje šest civila

25.11.2011 u 22:50

Bionic
Reading

Sirijske snage ustrijelile su u petak dvoje civila u kućama te najmanje četvero demonstranata koji traže stranu vojnu intervenciju radi sprečavanja gušenja prosvjeda protiv režima Bašara al-Asada, objavili su aktivisti

Ubojstva su se dogodila u raznim dijelovima zemlje: u predgrađu Damaska Dumi, u središnjoj pokrajini Homsu, južnoj pokrajini Deri na granici s Jordanom te u istočnoj pokrajini Deir al-Zoru u blizini Iraka, objavila je sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Reuters je objavio kako je teško dobiti nezavisnu potvrdu tih ubojstava, a sirijske vlasti koje krivnju za nerede svaljuju na 'teroriste' otežavaju rad većini nezavisnih medija.

Prosvjedi su izbili nakon molitve u petak, dan nakon najvećih prosvjeda protiv Asada. U Bab al-Amru, okrugu pokrajine Homsa, 140 km sjeverno od Damaska, tisuće ljudi izvikivale su 'narod želi pogubljenje predsjednika'.

U okrugu Bajadi muškarci i žene plesali su na pjesme koje slave slobodu. 'Želimo arapsku i međunarodnu zaštitu u bilo kojem obliku', pisalo je na transparentu.