ZBOG REZANJA PLAĆA I PRAVA

Sindikat MUP-a prijavio ministra Ranka Ostojića Bajiću

06.03.2013 u 12:53

Bionic
Reading

Na adresu DORH-a i USKOK-a stigla je kaznena prijava Općeg sindikata MUP-a protiv ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i njegove pomoćnice za pravne poslove i ljudske potencijale Sanje Čanković - piše Dnevnik.hr

Opći sindikat MUP-a Republike Hrvatske prvog ožujka kazneno je prijavio ministra Rajka Ostojića i njegovu pomoćnicu Sanju Čanković zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti - zlouporaba položaja i ovlasti, piše Dnevnik.hr.

Siniša Mihelić predsjednik Općeg sindikata MUP-a, tvrdi kako je Ranko Ostojić, kao ministar unutarnjih poslova, prekoračio rashodovnu stranu proračuna za 2012. godinu za iznos od najmanje 200 milijuna kuna, što predstavlja povredu Zakona i Uredbe o fiskalnoj odgovornosti.

Ministra Ranka Ostojića i pomoćnicu Sanju Čanković tereti se da nisu omogućili većoj skupini zaposlenika MUP-a da u zakonskom roku polože ispit za odgovarajuće zvanje. Oni nisu, kaže Mihelić, svjesno i svojevoljno formirali ispitne komisije, iako su više puta bili upozoravani na zakonske rokove i svoje obveze, na što su se oglušili.

'Ministar Ranko Ostojić štedi rezanjem regresa, božićnica i otpremnina, a 60 milijuna kuna troši na luksuzne automobile. Zašto ne štedi gdje može i gdje treba? Naše prijedloge niti ne komentira', kaže Siniša Mihelić.

Na pitanje na čemu temelji kaznenu prijavu i zašto su se odlučili prijaviti ministra MUP-a, Mihelić kaže: 'Iz jednostavnog razloga što se smanjuju plaće, priča se da se nema novca, radi se 'uranilovka' s policajcima i svima ostalima, umjesto da se 'ušparaju novci'. A moglo se. I onda se odjednom izlazi s podatkom kako je MUP uštedio 100, 200 milijuna kuna? Pa ako se uštedjelo, zašto su se rezala prava? To je sve umjetno, 'popeglano' rebalansom proračuna krajem prošle godine. Tražimo odgovornost ministra da smanje proračun za 5 posto, što su bili dužni.'