NAJAVLJIVAO POTEZE VLADE

Sindikat DIP-u: Linić prekršio izbornu šutnju

21.05.2013 u 22:40

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske podnio je danas prigovor Državnome izbornom povjerenstvu (DIP) navodeći da je ministar financija Slavko Linić (SDP) na dan izborne šutnje najavljivao moguće poteze vlade i tako neizravno nagovarao birače da glasuju za njegovu stranku

'Linić je u medijima u vrijeme izborne šutnje na lokalnim izborima, objavljujući Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju, najavljivao moguće poteze vlade', priopćio je sindikat, ocjenjujući da se takvim postupkom neizravno nagovaralo birače da glasuju za stranku čiji je član imenovani ministar s obzirom na to da je Ministarstvo financija o tom prijedlogu zakona otvorilo javnu raspravu 16. svibnja.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske podsjeća da je DIP u dopisu poslanom Matici hrvatskih sindikata 9. svibnja dao mišljenje kako spominjanje vlade i njezinih pojedinih članova koji su ujedno članovi političkih stranaka koje sudjeluju na lokalnim izborima znači povredu izborne šutnje.

S tim u vezi, ističe predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, od Državnoga izbornog povjerenstva očekuju postupanje u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i poduzimanje mjera za koje ono ovlašteno.