NOVI SKANDAL U ŠKOLSTVU

Sindikalnoj povjerenici zabranjen ulazak u školu

22.10.2012 u 11:51

Bionic
Reading

Novi skandal u hrvatskom školstvu. U zadarskoj Osnovnoj školi Krune Krstića zaštitar je po nalogu zamjenice ravnateljice Tatjane Zorić fizički onemogućio ulazak u školu povjerenici Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) za Dalmaciju Tinki Zemunik

Incident se dogodio u petak kada se sindikalna povjerenica trebala sastati s profesorima i učiteljima članovima sindikata. O svom je naumu Tinka Zemunik obavijestila zamjenicu ravnateljice Zorić koja obavlja ravnateljske poslove dok je ravnateljica Jasmina Matešić na porodiljnom dopustu. Iako je bio dogovoren sastanak i s njom osobno, Zorić je bila ta osoba koja je upalila crveno svjetlo na ulaznim vratima škole.

Profesori i učitelji dugo su ispred škole čekali Tatjanu Zorić ne bi li čuli obrazloženje nemilog događaja, no ova je po izlasku odbila bilo kakav razgovor.

Nekoliko je razloga zbog kojih je Tinka Zemunik došla u školu Krune Krstića, a o jednom je obaviještena i policija. Riječ je o slučaju u kojem je zamjenica ravnateljice Tatjana Zorić s tajnicom škole zaključala u ured jednu profesoricu. Oduzele su joj mobitel i prisilile je da potpiše ugovor o radu na određeno vrijeme.

Slobodna Dalmacija javlja kako je sindikalna povjerenica u školu došla na poziv članova sindikata zbog nagomilanih kršenja Zakona o radu poput primanja djelatnika bez natječaja i rada u produženom boravku više od četiri godine, što Zakon ne dopušta.