AMBICIOZNI ŽIVI ZID

Sinčić: Ući ćemo u Sabor i promijeniti mnoge zakone

16.01.2015 u 07:38

Bionic
Reading

Kada je završio prvi krug predsjedničkih izbora rekao sam da iz moralnih razloga ne moglu glasati ni za gospođu Grabar-Kitarović ni za gospodina Josipovića. U drugom krugu je bilo oko 60.000 nevažećih listića i to je fascinantno, izjavio je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida gostujući u Labirintu Hrvatske televizije

Što se tiče priprema za parlamentarne izbore, Sinčić je rekao da je bio na Rabu i formirao ekipu za izbore. U nedjelju ide u Dubrovnik formirati ekipu, te će nastojati u što više mjesta organizirati ekipu. Sudjelovat ćemo na pralamentarnim izborima, moramo ući u parlament i promijeniti mnoge zakone. Radit ćemo punom parom, poručio je.

Na pitanje kako Živi zid nije baš uspješan što se tiče deložacija jer većina ipak završi na ulici, Sinčić je izjavio kako su oni zapravo vrlo uspješni i da su spriječili više od 100 deložacija. Kada bi bilo tko od ministara poduzeo nešto po pitanju deložacija, njih ne bi ni bilo. Oni imaju milijune na raspolaganju, dodao je.

Deložacije su samo jedan dio onoga što mi radimo. Želimo reći da nije kriv pojedinac, već sustav. Ne želimo ići u podjele lijevo, desno, koje nameće sustav. Mi nismo protiv ovrha, mi smo protiv ovih ovrha koje ubijaju ljude gdje je nekretnina ljudima jedino mjesto za život. Potrebno je zabraniti ovrhu nad jedinom nekretninom, naglasio je.

Na pitanje kakav odnos imaju "Živi zid" i Udruga "Blokirani", rekao je da "Blokirani" ne želi surađivati s njima, oni su bliski IDS-u, pa se nije ni mogla očekivati nikakva suradnja.

Cijelo gostovanje Ivana Vilibora Sinčića pogledajte ovdje