OBJAVA NA FACEBOOKU

Sinčić se oglasio o Pernarovu odlasku iz Živog zida

01.12.2016 u 12:29

Bionic
Reading

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na Facebooku se osvrnuo na, kako ih je nazvao, 'medijske špekulacije' o Pernarovom odlasku iz stranke

Ivan Pernar je na službenim stranicama Hrvatskog sabora naveden kao zastupnik stranke Abeceda demokracije, o čemu je i tportal pisao. Sinčić na Facebooku tvrdi da je Pernar Živi zid jednako toliko koliko je Ivan Pernar i dodaje da je svaka rasprava o tome je smiješna i suvišna.

'Kada se Sabor konstituirao, Pernar je rekao da će se iz revolta prijaviti na našeg koalicijskog partnera, jer mu je bilo dosta priča da mu je stalo do novca. Dan kasnije Sabor je tražio moje mišljenje o Pernarovoj pripadnosti. Napisao sam da je Pernar član Živog zida, ali da je na dan konstituiranja Sabora bio dio Abecede. Mogao sam reći da je oduvijek samo Živi zid. Sabor bi uvažio moju riječ kao predsjednika stranke i predsjednika kluba', objasnio je pomalo konfuznu situaciju Sinčić ustvrdivši da bi tako i postupio kad bi imao imalo sumnje u Pernara.

Potom navodi kako u svih šest godina koliko se zajedno bore, Pernar nikad nije izdao ideale stranke koju su zajedno gradili, niti je Sinčić ikad i na tren posumnjao u njegovu lojalnost zajedničkom radu, a još manje prijateljstvu i nije bilo nikakve potrebe da ne uvaži njegovu želju.

'Sasvim nepotrebno se svaki naš korak pretvara u skandale svjetskih razmjera. Naravno, nije uobičajeno u našoj politici da se jedna stranka dobrovoljno odriče toliko novca, ali mi nismo ni uobičajena stranka, ni uobičajeni političari, niti nam je novac motiv. To je ta razlika između nas i onih koji vole novac i kojima je novac pokretač, poput poštenjačina iz Mosta, koji su uzeli naknadu čak i za Hrvoje Runtića', pecnuo je na kraju Sinčić manju vladajuću stranku.