ŽELI BRZO U SABOR

Sinčić: Nećemo SDP na čelu Sabora, o Prgometu moramo razgovarati

11.12.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Iako su se u nekim medijima spominjali sastanci i razgovori koje je Milanović ovih dana vodio kako bi osigurao podršku za sazivanje nastavka sjednice, Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida za tportal kaže da nitko nije kontaktirao s njim

'Nema ništa novog od subote. No mi bismo htjeli da se Sabor konstituira što prije jer ovo odugovlačenje nije dobro', kazao je Sinčić za tportal.

Podsjeća kako je za predlaganje samog kandidata za predsjednika Sabora potrebna trećina zastupnika, odnosno njih 51. 'Sad su tu ta natezanja. No mi ne znamo koja pravila važe, a sada vidimo da i predsjednica poziva ustavne stručnjake da joj protumače što da radi. To je dosta nejasno područje', kaže Sinčić.

Ukoliko pak koalicija Hrvatska raste uspije skupiti podršku 76 zastupnika za sazivanje nastavka sjednice, mediji spekuliraju da bi SDP mogao izaći ili s Josipom Lekom ili Dragom Prgometom kao kandidatom za predsjednika Sabora. Koga bi u tom slučaju podržao Sinčić kao zastupnik Živog zida?

'Već sam rekao javno da ne možemo poduprijeti nikoga iz HDZ-a i SDP-a. Jednako tako ne bismo mogli podržati Roberta Podolnjaka zbog njegove prošlosti dok je bio tajnik u Varaždinu', kazao nam je Sinčić.

Što je pak s Prgometom kao mogućim kandidatom, upitali smo Sinčića. 'O njemu u stranci nismo još razgovarali, a trebali bismo sazvati odbor i raspraviti o tome. Htjeli bismo poduprijeti poštenog čovjeka te da konstituiramo Sabor i počnemo raditi', zaključio je Sinčić.