MINISTARSTVO ODLUČILO

Sinčić i dalje je šef Živog zida, a on za pokušaj prevrata optužio Milijana Brkića

27.07.2016 u 11:01

Bionic
Reading

Ivan Vilibor Sinčić, donedavni saborski zastupnik Živog zida i predsjednik te stranke na konferenciji za medije ispred Hrvatskog sabora predočio je novinarima rješenje Ministarstva uprave prema kojem je još uvijek ima prvo voditi stranku unatoč tome što je izvanrednoj skupštini u lipnju na čelno mjesto postavljen Siniša Gabrić

Uz Sinčića kao supredsjednici i dalje ostaju njegova supruga Vladimira Palfi, Hrvoje Runtić i Ivan Pernar, koji su kao osobe ovlaštene za predstavljanje i zastupanje Živog zida i upisane u Registar političkih stranaka RH.

'Ministarstvo uprave donijelo je rješenje kojim se odbija zahtjev za upis Siniše Gabrića kao predsjednika stranke. U rješenju stoji da skupština nije pravovaljano sazvana pa ni onda odluke koje su donesene nisu valjane. Na ovu odluku nema se pravo žalbe', kazao je Sinčić dodavši da je ovo velika pobjeda protiv paraobavještajnog podzemlja.

Zbog svega što se događalo najavio je i pravne korake, a na pitanje tko stoji iza svega odgovorio je  - HDZ i Milijan Brkić

'To je bila skupština organizirana pred izbore, s da se uvede pomutnja među naše birače i da se pokuša poslati poruka da je više Živih zidova. Taj je projekt propao, pravno ćemo goniti sve odgovorne. Cilj je bio da se unese nemir među birače i treći put', istaknuo je Sinčić.

Podsjetimo, u lipnju su na izvanrednoj skupštini Sinčić i supredsjednici smijenjeni, a za predsjednika imenovan Siniša Gabrić iz Splita. Ranije danas Gabrić je za tportal rekao kako on rješenje Ministarstva nije primio, a da je skupština bila sazvana jer su imali dokaze da je prethodna bila lažirana  temeljem čega su pokrenuli kaznenu prijavu.