IZNIO OBRANU

Sin policijskog načelnika pušten iz Remetinca

29.05.2013 u 20:09

Bionic
Reading

Saša Burušić, sin načelnika zagrebačke policije Gorana Burušića, pušten je iz istražnog zatvora nakon što je u državnom odvjetništvu iznio svoju obranu, potvrdio je njegov branitelj Darko Maržić

Saša Burušić je jučer i danas iznosio obranu nakon čega je državni odvjetnik zaključio da nije nužno da ostane u istražnom zatvoru. Po prijedlogu državnog odvjetnika sudac istrage pustio ga je na slobodu', izjavio je Darko Maržić Hini.

Zbog više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprava počinjenih tijekom 2011. i 2012. Burušić se u Remetincu nalazio od travnja.

Sina prvog zagrebačkog policajca sumnjiči se da je krivotvorio dokumentaciju nekoliko tvrtki u kojima je prikazivao da su razne osobe njihovi zaposlenici, iako oni to nisu bili.

Potom je pomoću takvih krivotvorina navodno 'realizirao kredite za sebe i druge, na štetu većeg broja osoba koje su te kredite potom morale otplaćivati'.

Kada se za navodne nezakonitosti 27-godišnjeg Burušića doznalo u javnosti ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije prihvatio ostavku načelnika zagrebačke policije, iako je Goran Burušić svoj mandat stavio na raspolaganje.