'modri' u problemima

Sin Dinamovog zaposlenika pobjegao iz Grčke s igračima kao slijepi putnik u avionu?

03.10.2023 u 18:28

Bionic
Reading

Pozivajući se na više izvora iz GNK Dinamo, Nacional je objavio kako je Dino Kordić, sin zaposlenika Dinama Željka, pobjegao iz Atene dan nakon nereda u kojima je ubijen grčki navijač

Kako otkriva Nacional, Kordić se sakrio u grm u nazvao oca, zaposlenika i člana Skupštine Dinama. On je nazvao predsjednicu uprave Vlatku Peras u Atenu, a ona poslala Miljenka Sakomana i Brunu Markovića da ga pokupe. Željko Kordić sve je potvrdio policiji, tvrdi tjednik.

U Grčku su putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atene se vratilo njih 65. Kordića su prošvercali u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija, dali mu Dinamovu odjeću, a onda ga ukrcali na čarter let i dovezli u Zagreb.

  • +19
Uhićeni navijači Dinama, Bad Blue Boysi u Ateni, Grčka Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/Eurokinissi

Zbog evakuacije jednog od navijača u Dinamu strahuju od mogućih sankcija za Vlatku Peras i klub. Da im je Dino Kordić bio sumnjiv, grčka policija već bi tražila njegovo izručenje, jer je bio na popisu navijača koji su ušli u Grčku.

Ovaj članak prenijela je većina grčkih medija, a grčka javnost smatra da bi Dinamo kao klub trebao biti kažnjen zbog pomaganja kriminalcima u bijegu.

Podsjetimo, u neredima dan uoči odgođene utakmice AEK - Dinamo 7. kolovoza poginuo je navijač AEK-a, 29-godišnji Michalis Katsouris. Zbog optužbe za zločinačko udruživanje grčka policija privela je 102 pripadnika BBB-a, a za još 10 su naknadno zatražili izručenje iz Hrvatske temeljem europskog uhidbenog naloga.