Ivor Ivanišević

Bjeguncu s tjeralice iz Zagreba počelo novo suđenje za seksualno zlostavljanje psa, a onda je stigao dopis iz Belgije...

28.10.2022 u 18:03

Bionic
Reading

Zagrepčanin Ivor Ivanišević (46), bjegunac s tjeralice zaposlen u Europskom parlamentu, uspješno već godinama izbjegava suočavanje s optužnicom koja ga tereti da je seksualno zlostavljao jednog od svojih pasa i usput razmjenjivao zoofilske sklonosti u virtualnom svijetu s istomišljenicima

Jutarnji list piše da mu je danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo ponovljeno suđenje nakon što je viši sud osuđujuću presudu od godine dana ukinuo, ali da je pravi šok uslijedio kada je pročitan dopis iz Ravnateljstva policije u kojem se navodi zašto briselska policija ne postupa po Europskom uhidbenom nalogu.

'Zaprimili smo obavijest iz Belgije u kojoj navode da Ivor Ivanišević ima imunitet i taj status onemogućuje njihovim nadležnim tijelima da prilikom postupanja i zatjecanja predmetnog liše slobode tj.uhite', naveli iz Uprave krim policije.

Sud će sada od Ministarstva vanjskih poslova će zatražiti kakav to točno Ivanišević status uživa i kako zatražiti skidanje imuniteta. Ovom predmetu iduće godine u jesen nastupa zastara i do sada su se na njemu izmijenila četiri suca.