DJEVOJKA SE DOBRO OPORAVLJA

'Silovatelj iz Podstrane' ide na psihijatrijsko vještačenje

28.11.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Splićanin R. Š. (20), osumnjičen za brutalno silovanje dvadesetogodišnje djevojke na zabavi u Podstrani prije desetak dana, bit će upućen na psihijatrijsko vještačenje, doznajemo iz izvora bliskih istrazi. Mladić se već nalazi u istražnom zatvoru koji će trajati najmanje trideset dana, a na zahtjev DORH-a može se produljiti

Iznimno teške ozljede djevojke, za koje su liječnici izjavili da 'nešto slično ne postoji ni u knjigama', nagnale su tužitelje da prijave mladića za kazneno djelo silovanja s osobito teškim posljedicama, pa će u sklopu istrage pokušati pronaći čvrste dokaze da se radi baš o tome.

Način na koji su ozljede nanesene još uvijek nije do kraja rasvijetljen, iako su se u medijima pojavile brojne morbidne spekulacije. Mada ni policija ni DORH nikoga nisu kazneno prijavili, četiri mladića i dvije djevojke, koji su se također nalazili na kobnom tulumu na dan oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača, i dalje se ispituju zbog otkrivanja jesu li i oni imali ulogu u cijelom događaju.

Glavnom osumnjičenom nakon privođenja izmjereno je 1,44 promila alkohola u krvi, a nije objavljeno je li se nalazio pod utjecajem droge.

Nesretna djevojka vrlo dobro se oporavlja u splitskoj bolnici i očekuje se da će za nekoliko dana biti puštena na kućnu njegu. Sasvim je izvjesno da joj slijedi još nekoliko operacija i da će posljedice silovanja trpjeti cijeli život.