UHVAĆENA ČETVORICA PIROMANA

Signalne rakete izazvale dva požara

30.08.2009 u 08:48

Bionic
Reading

Velik požar koji je u subotu oko 21.30 sati buknuo u splitskoj Sjevernoj luci ugašen je točno u ponoć, a riječ je o napuštenom terenu na kojem je izgorjela trava, nekoliko borova i veći broj starih automobilskih guma, potvrdio je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Felicijo Parčina

'Vatra je izazvana signalnom raketom i u jednom se trenutku, zbog vjetra koji je puhao, žarište požara širilo prema Dalmacijavinu, pa smo bili primorani u pomoć pozvati dodatne snage', rekao je Parčina, pojasnivši kako je na teren ukupno izašlo 60 vatrogasaca i 21 vozilo Javne vatrogasne postrojbe grada Splita i dobrovoljnih vatrogasnih društava Split, Solin, Vranjic, Mladost i Žrnovnica.

Unatoč tome što su vatru ugasili, dio gasitelja je ostao dežurati cijelu noć na terenu. Jedan je gasitelj ozlijeđen, jer ga je u oko udario jedan Rom koji se nalazio u blizini požarišta, rekao je Parčina.

Požar u Sjevernoj luci nije bio jedini koji su splitski vatrogasci gasili u subotu navečer, jer su uspješno ugasili vatru koja je buknula na otvorenom prostoru u kvartu Visoka, a potom i požar na Bačvicama, gdje je gorjelo osobno vozilo.

U Kaštel Štafiliću je oko 21 sat buknulo kod benzinske crpke Zovko, a uzrok je također bila signalna raketa.

U vatrenoj subotnjoj noći radili su i policajci, koji su uhvatili četvoricu piromana u Vučevici. Nakon dojave o požaru mladići su uhvaćeni na djelu, kazao je Parčina.