požari

Sibirski šamani priskočili u pomoć vatrogascima u Sibiru

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 09.08.2019 12:47
  • Objavljeno 09.08.2019 u 12:47
Požari i poplave na istoku Rusije zahvatili teritorij veličine Belgije.

Požari i poplave na istoku Rusije zahvatili teritorij veličine Belgije.

Izvor: Profimedia / Autor: Danil Aikin/TASS

Ruski vatrogasci uložili su silan napor da obuzdaju požare i poplave na istoku zemlje, a u pomoć su im priskočili i vračevi, koji su duhovima nudili hranu, zauzvrat od njih tražeći pomoć u gašenju apokaliptičnog požara

Na video-snimci objavljenoj na internetskim stranicama vidi se jedan od šamana kako hoda oko drveta i udara u bubnjeve. Ritual izvodi na otoku Olhon na Bajkalskom jezeru, piše BBC.

On je tek jedan od još pedesetak šamanskih kolega iz Mongolije, Njemačke i Poljske koji su u sklopu rituala duhovima nudili hranu, zauzvrat tražeći pomoć. Vračevi su molili za zdravlje i uspjeh stotina zaposlenika hitnih službi koji se već tjednima bore s požarima i poplavama koji su na istoku Rusije zahvatili teritorij veličine Belgije.

Otok Olhon lokalni je centar šamanizma, a vračevi vjeruju da upravo ondje živi 13 glavnih duhova.

U požarima i poplavama na istoku Rusije dosad je život izgubilo više od 20 osoba.

Jedan od šamana za agenciju RIA Novosti kazao je da su razine energije vrlo visoke. Dio korisnika društvenih mreža izrazio je veliku skepsu kada je posrijedi doprinos vračeva, no oni su nastavili svoj posao. Nije prvi put da šamani pomažu u važnim državnim pitanjima u Rusiji.

Početkom godine grupa šamana žrtvovala je pet deva da bi Rusija bila još snažnija, a jedan je vrač krenuo na putovanje dugo 2000 kilometara 'kako bi Rusiju oslobodio od predsjednika Putina'.

  • +6
  • +3

Šumski požar u Sibiru

Izvor: Profimedia / Autor: Danil Aikin/TASS

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!