SPAŠEN ŽIVOT

Sestra Vjekoslava Prebega otkrila čega se najviše bojala, kao i najveću želju svog brata

23.09.2022 u 19:41

Bionic
Reading

Hrvatski državljanin koji se borio za Ukrajinu i koji je zarobljen kod Mariupolja - Vjekoslav Prebeg, u bolnici u Dubravi ostat će još nekoliko dana, na daljnjim pretragama. Jutros ga je posjetilo izaslanstvo Vlade, a trenutačno mu je najpotrebnija psihološka pomoć. Njegova sestra razgovarala je s reporterkom HTV-a Ružom Ištuk

Nakon dvije godine brat i sestra jučer su se u bolnici u Dubravi ponovno sreli. Emocije neopisive. I suza i plača i grljenja, svega što ide uz to, svega je tog bilo i bilo je super, kaže Ela Kovač za Dnevnik HTV-a.

'On je uvijek htio biti vojnik. Otkad je bio malo dijete njemu je to želja. Puno se oko toga pripremao i svašta. Ali evo sad mislim da malo više vrednuje život', dodaje sestra.

Mjesecima je, kaže, bila u grču, neizvjesnosti, ovisna o vijestima.

'Najveći strahovi su mi bili da ne završi negdje u gulagu, negdje do kraja života služeći njima. I da ga maltretiraju. Čak i ne toliko da bude kraj', dodaje Ela. Sad ima manje brige. Jučer je, kaže - cijeli dan kuhala i spremala kako bi dočekala Vjekoslava kod kuće. Najveća mu je želja, dodaje - zelena salata i da vidi prijatelje.

  • +10
Vjekoslav Prebeg Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Sigurno utočište Vjekoslavu pružaju i u bolnici u Dubravi.

'Pacijent je dobro, međutim zbog dodatnih dijagnostičkih pretraga i psihološke pomoći bit će zadržan još nekoliko dana. (...) Sigurno je to kompleksno i nije jednostavno, nakon toliko mjeseci provedenih u takvim uvjetima. Međutim on se osjeća dobro i drži se dobro', kazao je ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.