OCU PREKRŠAJNA PRIJAVA

Šestogodišnji Čeh istrčao pred vozilo i zadobio teške ozljede

20.08.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Šestogodišnji češki državljanin teško je ozlijeđen jučer u Barbatu na Rabu kada se otrgnuo iz očevih ruku pa izletio na kolnik gdje ga je oborilo vozilo

Nesreća se dogodila kod pekare nešto prije 11 sati te su odmah alarmirane interventne službe - Županijski centar 112 Rijeka, Hitna medicinska pomoć Rijeka i Policijska uprava primorsko-goranska. Dijete je nakon obaranja prevezeno u Dom zdravlja Rab, a već u 12 sati i 40 minuta bilo je u Rijeci, gdje je prevezeno helikopterom HRZ-a. Zadobilo je teške tjelesne ozljede, prijelom ključne kosti te hematome po tijelu te se nalazi na liječenju u Dječjoj bolnici na Kantridi.

Mladog Čeha je, prema riječima Tomislava Veršića, glasnogovornika PU primorsko-goranske, oborilo vozilo Toyota austrijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnji Austrijanac. Bio je trijezan i vozio je po propisima, no dijete je, nakon što se otrgnulo iz očevih ruku, krenuo pretrčavati cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza u oštrom zavoju te se, nažalost, našlo pod kotačima vozila.

Protiv dječakova oca podnosi se prekršajna prijava jer je njegov sin izazvao prometnu nesreću.