276 testiranih

Šest novooboljelih od koronavirusa u Osječko-baranjskoj županiji

28.09.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izvijestili su da je u posljednja 24 sata provedeno 276 testiranja na koronavirus, od čega je šest bilo pozitivno, priopćio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite

Od šest novozaraženih, tri osobe su iz Đakova, te po jedna iz Valpova, Strizivojne i Čepina.

Na liječenju u KBC-u Osijek trenutno se nalaze 23 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih su četiri na respiratoru. Od 23 hospitaliziranih, 14 je s područja Osječko-baranjske županije dok su ostale hospitalizirane osobe s područja ostalih slavonskih županija - po tri s područja Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske, dvije s područja Požeško-slavonske i jedna s područja Brodsko-posavske županije.

„Od početka pandemije koronavirusa na području županije zabilježeno je 910 izliječenih osoba, 26 osoba je preminulo, a trenutno je 68 oboljelih od koronavirusa. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 27 novih kontakata ranije oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalaze 652 osobe“, navode iz Stožera.

Policija je obavila 18 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje propisanih mjera, a nije bilo ni prijava građana o kršenju mjera samoizolacije.