'BASTION TRADICIONALIZMA'

Šešelj predložen za počasnog građanina Moskve

18.06.2012 u 15:08

Bionic
Reading

Prijedlog ruskog udruženja 'Desna konzervativna alijansa' da se Vojislav Šešelj kojemu sude u Haagu za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, proglasi počasnim građaninom Moskve, stavljen je na dnevni red Povjerenstva ze dodjelu počasnih titula, potvrdio je agenciji Srna, šef moskovskog Povjerenstva Vladimir Platonov

Šef ureda za Balkan 'Desne konzervativne alijanse' Ilija Gorjačev, dodao je da će odluka o prijedlogu 'Desne konzervativne alijanse' biti poznata u idućih mjesec dana.

'Logično je da Moskva, kao posljednji bastion tradicionalizma u Europi, dodijeli Vojislavu Šešelju zvanje počasnog građanina. Optužbe protiv njega za ratne zločine su pokušaj nametanja Srbiji osjećaja krivice i da joj se diktira volja novog liberalnog establišmenta Europske unije. Balkan je za njih uvijek bio poligon za razradu tehnologije. Danas oni sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za 'ratne zločine' na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare. Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od vanjske intervencije', mudruje Ilija Gorjačev.

Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, kojemu se sudi u Haagu, optužio je ICTY da je instrument obavještajnih službi zapadnih sila te poručio da je jedini cilj optužnice kojom mu se na teret stavljaju ratni zločini u Hrvatskoj, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata ukloniti njega i njegovu stranku iz političkog života u Srbiji.